De kruidengarage

Workshops

workshop oxymel

Oxymel is een drankje op basis van honing en azijn. Oxymel komt vanuit het Latijn en Grieks. Oxy betekent zuur en Mel betekent honing.
Wanneer je daar kruiden bij doet worden veel van de stoffen die kruiden in zich hebben, opgenomen in de honing en azijn. Zowel honing als azijn kunnen een positieve invloed hebben op je gezondheid en een fijne ondersteuning zijn voor je immuunsysteem.

Het is een drankje dat al duizenden jaren bekend is en veelvuldig werd gebruikt. De welbekende Hippocrates zei het al “Oxymel zul je vaak behulpzaam vinden”. In Nederland is het al een lange tijd geleden in de vergetelheid is geraakt.

In deze workshop leer je alles over oxymel en leer je deze zelf maken met behulp van verse en gedroogde kruiden en fruit. Je leert een basis oxymel maken en hoe je door gebruik te maken van verschillende kruiden en fruit een oxymel maakt voor een specifiek doel, bijvoorbeeld verkoudheid. Na afloop neem je al je gemaakte producten, hand-out met informatie en recepten mee naar huis.

Workshop oxymel

Wanneer: zaterdag 30 maart van 13.00 tot 16.00 uur.
Kosten: € 45,00 incl. BTW p.p. inclusief alle materialen, koffie/thee met wat lekkers.
Locatie: Jupiterweg in Lelystad.

Wil je meer informatie of heb je vragen, stuur dan een berichtje naar info@dekruidengarage.nl

De Kruidengarage

Katja Eijpe
info@dekruidengarage.nl
KvK nr 90078578

All Rights Reserved © 2024