De kruidengarage

Workshops

De kruidengarage

Hoi! Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn website. Ik ben Katja, natuurliefhebber, kruidengek, freubelaar, getrouwd met mijn lief en moeder van een dochter en zoon. Vanaf jongs af aan heeft de natuur mij geïntrigeerd. “Daar heb je Katja weer met al haar plantjes en al die planten weetjes” was een veel gehoorde opmerking.
In mijn jonge jaren kreeg ik van huis uit veel kennis mee over voeding, met name de voeding die je zelf teelt. Iets wat ik zelf ook al jaren doe in mijn moestuin.

In een wereld waarin men vaak zoekende is naar wonderen, blijf ik de ontkieming en groei van zaad naar plant een wonder vinden.
Zo magisch dat er van een klein zaadje in je hand een prachtige plant groeit.

Na studie met cijfertjes en een werkvlak op kantoor, wat eigenlijk helemaal niet bij mij past, ben ik mijn hart gaan volgen. Natuur, buiten zijn, gezonde voeding. Eigenlijk min of meer terug naar de basis die ik van jongs af aan mee kreeg. En zo ben ik een studie Orthomoleculaire voeding gaan doen. Daar miste ik heel erg de verdieping van de kruiden.

Ik maakte al langere tijd zelf diverse verzorgingsproducten, EHBO zalfjes en kruidenkussentjes. Een logische stap was dus eigenlijk een opleiding in die richting te gaan doen. Zodoende ben ik uiteindelijk bij het Kruidenrijk terechtgekomen voor de 4-jarige studie Kruidengeneeskunde. Daarnaast heb ik diverse cursussen en workshops gevolgd voor extra verdieping over o.a. etherische olie, hydrolaten, natuurlijke cosmetica, wildplukken en diverse specifieke aandoeningen. Verder werk ik parttime in een winkel die is gericht op natuurlijke producten en gezondheid, het leuke daaraan is dat er diverse studies en learnings bij komen kijken wat uiteindelijk ook weer aansluit op hetgeen waar ik voor heb gestudeerd en nog studeer. Een mooie en waardevolle combinatie.

Waarom de naam de Kruidengarage.

Via mijn partner is de garage al 25 jaar een onderdeel van mijn leven. Wanneer je met je auto een probleem hebt of wanneer deze een onderhoudsbeurt nodig heeft ga je er mee naar de garage.

Zo kun je kruiden eigenlijk ook wel zien. Naast het dagelijks gebruik in de keuken, kunnen kruiden ingezet worden voor onderhoud of wanneer er zich een probleem voordoet. De kruiden die moeder Natuur ons beschikbaar stelt, kunnen ons op vele manieren bijstaan bij uiteenlopende klachten.

En zo was de naam de Kruidengarage eigenlijk een heel logische naam. 

Samen met mijn partner ben ik geregeld te vinden op markten en beurzen die gericht zijn op kruiden en gezondheid.

Daarnaast geef ik met veel plezier diverse workshops en kun je mij altijd benaderen voor een op maat gemaakt product. Ik neem je graag mee op ontdekkingstocht zodat je zelf de kracht van de natuur kunt ervaren. 

Kruidige groet,

Katja

De kruidengarage

Katja Eijpe
info@dekruidengarage.nl
KvK nr 90078578

All Rights Reserved © 2024